Troupis Winery

Ένα από τα καινούργια και δυνατά ονόματα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας που εστιάζει στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου, αυτής της πολυδύναμης ποικιλίας, με πειραματικές οινοποιήσεις και πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ήδη από την δεκαετία του 70 η οικογένεια Τρουπή είχε στην κατοχή της ιδιόκτητους αμπελώνες Μοσχοφίλερου αλλά μόλις το 2010, εν μέσω κρίσης, αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι της παραγωγής κρασιού, προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή τις δικές της εκδοχές αυτής της κομψής και αρωματικής “γκρίζας” ποικιλίας.
Πλέον αρκετές ετικέτες παράγονται με εναλλακτικές μεθόδους οινοποίησης σε κεραμικά δοχεία, τσιμεντένιες δεξαμενές, ξύλινα βαρέλια δρυός και ακακίας, με πολύωρες ή και πολυήμερες εκχυλίσεις, με γηγενείς ζύμες και ελάχιστες παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος αμπελώνας με Ασύρτικο στη Μαντινεία είναι γεγονός και τα επόμενα χρόνια θα εμπλουτίσει τις ετικέτες του κτήματος.

Go to the brand website >>

Showing all 3 results, including child brands

Show sidebar

Hoof & Lur Μοσχοφίλερο Γηγενείς Ζύμες, Ξηρός Οίνος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

12,90
Η διαρκής αναζήτηση στο παρελθόν για μοντέρνες ιδέες έφερε στη “ζωή” μια εναλλακτική μορφή ροζέ Μοσχοφίλερου. Με αυθόρμητη ζύμωση, αφιλτράριστο, με ελάχιστη προσθήκη θειώδους, το Hoof & Lur είναι ο φόρος τιμής του οινοποιείου Τρουπή στα κρασιά που δημιουργούνται στο οροπέδιο της Μαντινείας εδώ και αιώνες. Οινοποιημένο με γηγενείς ζύμες, ένα μέρος του μούστους ζυμώνει μαζί με τους φλοιούς και το υπόλοιπο σε κεραμικά δοχεία και τσιμεντένιες δεξαμενές. Την αποζύμωση ακολουθεί η παραμονή στις οινολάσπες για 3 μήνες όπου σιγά σιγά ο οίνος διαυγάται για να εμφιαλωθεί ακατέργαστος και αφιλτράριστος. Ανοιχτό σωμόν με ελαφριές χάλκινες νότες, ευωδιάζει λουλούδια, μανταρίνι, ζάχαρη άχνη και αποξηραμένα βότανα. Στο στόμα η κοφτερή οξύτητα ακολουθείται από έντονη γεύση εσπεριδοειδών και ελαφρά στυφή, μακριά επίγευση σε νότες ορυκτών.
Διαβάστε περισσότερα
Close

Τομή Μοσχοφίλερο Μαντινεία, Ξηρός Οίνος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

8,50
Μια Μαντινεία αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, χαμηλής παραγωγής του κτήματος Τρουπή. H Τομή Μαντινεία ανατρέπει την καθιερωμένη άποψη ότι οι λευκοί οίνοι, ειδικότερα αυτοί από Μοσχοφίλερο, δεν παλαιώνουν. Τα σταφύλια ψύχονται πριν τον εκραγισμό τους και τα 2/3 του τελικού χαρμανιού είναι πρόρογος που οδηγείται απευθείας στις δεξαμενές. Το υπόλοιπο λαμβάνεται ύστερα από προζυμωτική εκχύλιση 10 ωρών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες και ζύμωση κάτω από ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 15˚C. Μετά το τέλος της ζύμωσης ο οίνος αναδεύεται ώστε να παραμένει σε επαφή με τις βιολογικές οινολάσπες του στη δεξαμενή για 2 μήνες. Πληθωρικό αρωματικά και γευστικά, ανοιχτοκίτρινο και λαμπερό. Πολύπλοκη και φινετσάτη αρωματική σύνθεση με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, κίτρου και αχλαδιού που ακολουθούνται από ελαφρώς όξινη αλλά γεμάτη γεύση και επίγευση περγαμόντου και γιασεμιού.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ, Ξηρός Οίνος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

10,60
Το Μοσχοφίλερο δίνει -το γνωρίζουν όλοι- εξαιρετικά λευκά κρασιά. Αυτή η πολυδύναμη γκρι ποικιλία με τα πληθωρικά αρώματα είναι η μεγάλη αγάπη της οικογένειας Τρουπή, που, με την ροζέ Τομή κάνουν μια τομή στον λευκό τρόπο οινοποίησης. Η προζυμωτική κρυοεκχύλιση 24 ωρών, εκτός από το χρώμα που εχκυλίζει, διατηρεί στο έπακρο όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου ενώ η ανάδευση με τις οινολάσπες για δύο μήνες του προσθέτει όγκο και σώμα. Λαμπερό ροζέ σε χρώμα ροδοπέταλων, με αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων που ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς.
Προσθήκη στο καλάθι