Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
“Το όνειρό μου είναι να κάνω την ιστορία του Μεσενικόλα, τις ντόπιες ποικιλίες και ιδιαίτερα την ομώνυμη ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα», γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο”.
Γιώργος Καραμήτρος – Οινοποιός

4 ΓΕΝΙΕΣ ΠΙΣΩ
Οικογένεια Καραμήτρου. Τέσσερις γενιές αφιερωμένες στο κρασί.
Πάνω από έναν αιώνα πριν, τα θεμέλια για το μέλλον ρίζωσαν γερά σε χώμα γόνιμο. Έβγαλαν κορμούς και σήκωσαν ύψος για αγναντεύουν το μέλλον.

Ένα μέλλον που βρίσκει σήμερα το WINERY MONSIEUR NICOLAS του Γιώργου Καραμήτρου, 4ης γενιάς Οινοποιού, να αποτελεί το εφαλτήριο για την πρωτοπορία και τη διεθνή αναγνώριση των κρασιών του. Για το ταξίδι των τοπικών ποικιλιών και του Μεσενικόλα Καρδίτσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΛΛΟΝΤΑ
Ο Γιώργος Καραμήτρος ιδρύει το Οινοποιείο το 2000 θέλοντας να δώσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της οικογένειας.

Ποιο είναι αυτό;
Ο εκσυγχρονισμός, ο οποίος σέβεται την παράδοση, την προσωπικότητα του Οινοποιού, την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.
Με νέες ιδέες και ανεξάντλητο πάθος για τελειότητα και καινοτομία, δημιουργεί το μοναδικό, σύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο Οινοποιείο, μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα, δυναμικότητας 500.000 φιαλών ετησίως.

Το Οινοποιείο διαθέτει 70 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και συνεργάζεται με περίπου 100 αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός επιλέχθηκε προσεκτικά και τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενώ όλες οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες, με οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζύμωσης.

Το 2020 τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Top Manufacturing Export Company, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Greek Exports Forum & Awards 2020, που διοργανώνεται απο την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Επενδύσεων (ΕΝΔΥ & ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ
ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ
Στο υπόγειο κελάρι του Οινοποιείου, σε απόλυτα φυσικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία ελεγχόμενη με φυσικό τρόπο, μακριά από θορύβους και έντονο φως, τα κρασιά αναδεικνύουν στο μέγιστο το bouquet των ποικιλιών τους.

Τοποθετούνται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 & 300 λίτρων – που θα χρησιμοποιηθούν μόνο τρεις φορές – και η διαδικασία ωρίμανσής τους ξεκινάει. Σε ησυχία και σκοτάδι.

ΣΣΣΣΣ… ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…
Ευλογημένα από το «terroir» της περιοχής – δηλαδή τα ειδικά γεωμορφολογικά και κλιματολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια περιοχή – τα κρασιά «παίρνουν το χρόνο τους» για να φτάσουν στο ποτήρι του καταναλωτή την κατάλληλη στιγμή.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Το ταξίδι του κρασιού που ξεκίνησε στον αμπελώνα, δεν ολοκληρώνεται τη στιγμή που φτάνει στο ποτήρι.

Αν κλείσει κανείς τα μάτια και αφήσει να γεννηθούν οι εικόνες που κουβαλάει η γεύση και το άρωμά του, θα καταλάβει πως συνεχίζεται…

Showing all 3 results, including child brands

Show sidebar
Close

MOI JE M’EN FOUS! Ξηρός Οίνος, Ερυθρός Παλαιωμένος, Λημνιώνας, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

29,00
ΩΡΙΜΟ, ΜΕΣΤΟ, ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΟ Το αγαπημένο μας κόκκινο MOI, JE M’ EN FOUS! ωρίμασε αρκετά και ήρθε η ώρα να προσφέρει μια καινούρια οινική εμπειρία! Τα κρασιά από την ποικιλία Λημνιώνα με το ζωηρό κόκκινο χρώμα και τη μεστή γοητευτική γεύση είναι κρασιά πολύ ιδιαίτερα αρωματικά, καθώς ενώνουν μεθυστικά αρώματα φρούτων, βοτάνων και λουλουδιών. Όταν αυτό το κρασί ωριμάζει αναπτύσσει μια βελούδινη, σαγηνευτική επίγευση που ερεθίζει τις αισθήσεις ενώ διατηρεί όλη τη γευστική και αρωματική του κληρονομιά… Αφήστε το «ώριμο και μεστό» MOI, JE M’ EN FOUS! να σας αποπλανήσει με την αιώνια νιότη του! ΧΡΩΜΑ & ΑΡΩΜΑ: Τα αρώματα μούρου, άγριου βατόμουρου, φράουλας και λουλουδιών, βασισμένα σε μια «υποψία» πιπεριού και γλυκόριζας δημιουργούν ένα κρασί που "ωρίμασε" όμορφα και είναι έτοιμο να ξεδιπλώσει το μοναδικό του μπουκέτο. ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Καθώς ο Λημνιώνας «κοιμάται» έναν ολόκληρο χρόνο σε γαλλικό δρύινο βαρέλι αναπτύσσει σταδιακά πιο έντονο αρωματικό χαρακτήρα και περισσότερο φρουτώδη επίγευση.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

MOI, JE M’EN FOUS! Ξηρός Οίνος, Ερυθρός, Λημνιώνας, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

11,20
ΦΡΕΣΚΟ, ΠΙΠΕΡΑΤΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ Ένα φρέσκο κρασί με μια μοναδική, ελαφρώς γλυκιά, αλλά δυναμική γεύση, πλούσιο σε αρώματα και με λαμπερό κόκκινο χρώμα. ΧΡΩΜΑ & ΑΡΩΜΑ: Τα αρώματα μούρου, άγριου βατόμουρου, φράουλας και λουλουδιών, βασισμένα σε μια «υποψία» πιπεριού, δημιουργούν ένα κρασί που «ζητάει» να καταναλωθεί φρέσκο, στο άνθος της σπιρτάδας του. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Λημνιώνας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Καρδίτσα
Προσθήκη στο καλάθι
Close

TALES of BLOOD, Ξηρός Οίνος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

14,50
ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ Η ελληνική εκδοχή της γαλλικής ποικιλίας Cabernet Sauvignon, ο «βασιλιάς» των ερυθρών σταφυλιών. Μεγαλωμένη στο εύφορο έδαφος του Μεσενικόλα, στους πρόποδες των Αγράφων ορέων, σε υψόμετρο 700μ, δίπλα στη λίμνη Ν. Πλαστήρα, αναδεικνύεται με έναν μοναδικό, πιο ανάλαφρο και ευωδιαστό τρόπο. Ένα έντονο κρασί, με γεμάτο σώμα, δυνατές τανίνες, μακρά επίγευση και βαθύ κόκκινο χρώμα, σαν αίμα... Στο ποτήρι, τα μικρά κόκκινα φρούτα του δάσους, τα φραγκοστάφυλα και τα αγριοκέρασα, μαζί με το χαρακτηριστικό άρωμα του Cabernet Sauvignon, αυτό της πράσινης πιπεριάς, αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν, από μία άλλη μακρινή εποχή, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, όπως και η ιστορία αυτής της μοναδικής, κοσμοπολίτικης ποικιλίας. ΧΡΩΜΑ & ΑΡΩΜΑ: Κόκκινο του αίματος, με δυνατή γεύση και μοναδικά αρώματα το κρασί αυτό, που προέρχεται από την ελληνική εκδοχή του θρυλικού Cabernet Sauvignon, ξέρει πώς να κερδίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό
Προσθήκη στο καλάθι