Η ιδέα για τη δημιουργία της Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκας άρχισε να σχηματίζεται το 1993, όταν ο Κώστας Πρέκας ανέλαβε τη λειτουργία του καταστήματος που βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης, πρωτεύουσας της Σύρου. Πνεύμα ανήσυχο και οπαδός της ελληνικής γαστρονομίας, παίρνει στα χέρια του ένα χώρο με ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, πριν το 1940, όταν άνοιξε τις πόρτες του ως μπακάλικο στην κεντρική αγορά του νησιού και το μετατρέπει σε σύγχρονο παντοπωλείο με προϊόντα της τοπικής διατροφικής παράδοσης.

Η επιθυμία του να ανασύρει κλασικές και ίσως ξεχασμένες συνταγές της Σύρου και να φέρει τα υλικά τους στα ράφια του, όπως και να ανακαλύψει τα αγαθά που χαρακτηρίζουν κάθε τόπο, οδήγησαν στη σκέψη της δημιουργίας μιας μονάδας που να συλλέγει, να συσκευάζει και να διακινεί ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα. Έτσι, με στόχο την ανάδειξη της υγιεινής, ελληνικής παραδοσιακής διατροφής η οποία βασίζεται σε ντόπια προϊόντα, δημιούργησε τη βιοτεχνική παραγωγική μονάδα τοπικών προϊόντων, σε ένα ξεχωριστό χώρο στην Ερμούπολη με ιδιαίτερο ιστορικό χαρακτήρα. Στη κάποτε ακμάζουσα βιομηχανική περιοχή της Ερμούπολης, σε ένα παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, πλάι σε έναν πάλαι ποτέ αλευρόμυλο και ένα πρώην εργοστάσιο μακαρονοποιίας, η βιοτεχνία Πρέκας παρασκευάζει ιδιαίτερα συριανά και κυκλαδίτικα προϊόντα όπως πολτός μάραθου, κάπαρης, λιαστής ντομάτας και πολτός κρίταμου.

Showing all 3 results, including child brands

Show sidebar
Close

Κάπαρη Σύρου 150gr

3,90
Η ξακουστή κάπαρη Σύρου έχει την τιμητική της. Με τη μυρωδιά της θάλασσας και πλούσια σε βιταμίνη Ε, η κάπαρη αναδεικνύει τις γευστικές ιδιαιτερότητες του νησιού και συγκαταλέγεται στις καλύτερες στην Ελλάδα.
Close

Φύλλα Κάπαρης Σύρου 150gr

4,80
Η ξακουστή κάπαρη Σύρου έχει την τιμητική της. Τα φύλλα Κάπαρης έχοντας τη μυρωδιά της θάλασσας αναδεικνύουν τις γευστικές ιδιαιτερότητες του νησιού και προσδίδουν ξεχωριστή γεύση στα γεύματα.    
Close

Λιαστή ντομάτα σε λάδι 270gr

4,60
Λιαστή ντομάτα της Κυκλαδικής γης, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και το άρωμα της. Περιοχή: Κυκλάδες