ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Η Ιστορία της οικογένειας μας και η «σύζευξη» μας με τον οίνο και την τσικουδιά, ξεκινά το 1950 από τον πατέρα μας, τον Ιωάννη Παρασκευά. Αμπελουργός και Αποσταγματοποιός, όχι τόσο στα «χαρτιά», αλλά στην «καρδιά», με μεγάλη αγάπη για την κρητική γη και τις οινοποιήσιμες ποικιλίες της.

Η καλλιέργεια των ιδιόκτητων αμπελώνων του, τον οδήγησε στην παραγωγή οίνου με την διαδικασία της χωρικής οινοποίησης, ενώ συγχρόνως αξιοποιούσε ότι περίσσευε από το κρασί κι έφτιαχνε τη γνωστή «πλανεύτρα» τσικουδιά.

Την εποχή εκείνη, στο Μαλεβίζι και στην ευρύτερη Κρήτη, κάποια αμπέλια τα ονόμαζαν «λογάδα», γιατί σε έναν ενιαίο αμπελώνα φυτεύονταν πολλές και διαφορετικές οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών. Έτσι λοιπόν και ο πατέρας μας, κατάφερε να συγκεντρώσει 40 στρέμματα καλλιεργήσιμων αμπελώνων, στον Σάρχο Μαλεβιζίου και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου. Το 1973, πρωτοπόρος για την εποχή του, κατασκευάζει τσιμεντένιες δεξαμενές οινοποίησης και πατητήρια μεγαλύτερης χωρητικότητας .

Σαράντα χρόνια μετά, αναλαμβάνουμε τα ηνία εμείς, η επόμενη γενιά. Το 2013 ιδρύουμε νέο σύγχρονο οινοποιείο, με σεβασμό στην παράδοση και αφουγκράζοντας τις σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους . Η συγκομιδή των σταφυλιών μας πραγματοποιείται χειρωνακτικά, κατά την διάρκεια του τρύγου, και αυστηρά από τις 05:00 π.μ έως και τις 11:00 π.μ.

Το 2015, γινόμαστε μέλη του Wines of Crete, και στρέφουμε την προσοχή μας στην εμφιάλωση των τοπικών ποικιλιών όπως το Βιδιανό, το Μοσχάτο Σπίνας, το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι.

Εν έτη 2020, διαθέτουμε πλέον 70 ιδιόκτητα στρέμματα αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή του Σάρχου Μαλεβιζίου, όπου βρίσκεται το οινοποιείο και αποστακτήριό μας. Οι συνολικές φιάλες που παράγονται ετησίως ανέρχονται στις 35.000.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Show sidebar
Close

Lagara, Ξηρός Οίνος, ΕΡΥΘΡΟΣ, Ποικιλία Μαντηλάρι, Οινοποιείο Παρασκευά, 750ml

13,80
Παραγωγός: Οινοποιείο Παρασκευά Τύπος: Ερυθρός, ξηρός οίνος Ποικιλίες: Μαντηλάρι Χρονιά: 2015 Προέλευση: Κρήτη, Ελλάδα Αλκοολικός βαθμός: 12,5% Vol Δοκιμάζετε έναν ήσυχο οίνο, λαμπερό και πορφυρό, αρκετά έντονο αρωματικά, με τα καραμελωμένα δαμάσκηνα σε πρώτο φόντο, ενώ τα βρεγμένα βότανα της κρητικής γης ακολουθούν πιστά την αλληλουχία των αρωμάτων. Το στόμα ακολουθεί τα αρώματα της μύτης με το μαρμελαδιασμένο βύσσινο σε πρώτο φόντο, σε συνδιασμό με τα ζωικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα παλαιωμένο Μαντηλάρι. Οι μαλακές τανίνες και η βιμπράτη οξύτητα, μας προσκαλούν να το συνδιάσουμε με κυνήγι, ή και ζουμερές medium rare μοσχαρίσιες μπριζόλες.