Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ έχει τις ρίζες του από το 1920 στις Δαφνές Ηρακλείου.
Ο παππούς Αντώνης Λουλούδης την εποχή εκείνη καλλιεργεί στους αμπελώνες του λιάτικο, τακτά και κοτσιφάλι. Με πενιχρά μέσα, από ξύλινα βαρέλια γεμίζουν ασκιά από δέρματα ζώων και το κρασί μεταφέρεται στο Ηράκλειο με το κάρο.

Το 1974 αναλαμβάνουν οι γιοί του και αναβαθμίζουν το οινοποιείο. Αποθηκεύουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές και ξύλινα βαρέλια και μεταφέρουν το κρασί πλέον σε πλαστικά βαρέλια.

Το 1999 αναλαμβάνει τα ηνία ο εγγονός Αντώνης και το 2004 φυτεύει νέες ντόπιες, ελληνικές και διεθνείς οινοποιήσιμες ποικιλίες όπως: μοσχάτο σπίνας, θραψαθήρι, βιδιανό, πλυτό, syrah, merlot, sauvignon blanc κ.α.

Το 2012 εγκαινιάζεται το υπερσύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο, το κρασί αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια.

Η πρώτη εμφιάλωση για το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ έρχεται το 2016 με το “Κακό Πουλί” σε λευκό και ερυθρό και το 2017 και 2018 έρχονται ακόμα 5 νέες ετικέτες.

Μία νέα εποχή ανατέλλει λίγο πριν την συμπλήρωση των 100 χρόνων του οινοποιείου.

Showing all 3 results, including child brands

Show sidebar
Close

Βιδιανό, Ξηρός Οίνος, ΛΕΥΚΟΣ, Ποικιλία Βιδιανό, Λουλούδης Οινοποιείο, 750ml

11,55
Παραγωγός: Louloudis Winery Τύπος: Λευκός, ξηρός οίνος Ποικιλίες: Βιδιανό Χρονιά: 2019 Περιοχή: Κρήτη, Ελλάδα Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol Ένα κρασί με μετρίως υψηλή οξύτητα και χρυσοπράσινο χρώμα Δίνει αρώματα ώριμων φρούτων Γεμάτο σε γεύση με νύξεις αρωματικών βοτάνων. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥOΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚH ΕΝΔΕΙΞΗ – ΚΡΗΤΗ
Close

Διθύραμβος, Ξηρός Οίνος, ΡΟΖΕ, Ποικιλία Λιάτικο, Louloudis Winery, 750ml

12,70
Παραγωγός: Louloudis Winery Τύπος: Ροζέ, ξηρός οίνος Ποικιλίες: Λιάτικο Χρονιά: 2019 Περιοχή: Ηράκλειο, Ελλάδα Ελαφρύ, δροσιστικό με έντονη κυριαρχία αρωμάτων, φρούτων και λουλουδιών.
Close

Μεγάλος Βασιλιάς, Ξηρός οίνος, ΛΕΥΚΟΣ, Ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας, Λουλούδης Οινοποιείο, 750ml

11,60
Παραγωγός: Louloudis Winery Τύπος: Λευκός, ξηρός οίνος Ποικιλίες: Μοσχάτο Σπίνας Χρονιά: 2019 Περιοχή: Κρήτη, Ελλάδα Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol Ο αγαπημένος οίνος του Μεγάλου Βασιλιά, είναι ένα εκρηκτικό αρχοντικό κρασί που εντυπωσιάζουν τα έντονα αρώματα λουλουδιών και φρούτων. Τριαντάφυλλο, γαρδένια, ροδάκινο και μάνγκο κυριαρχούν σε μεγάλης διάρκειας επίγευση.