Η Οινοποιία Δερέσκου ιδρύθηκε το έτος 1994 με έδρα την Φλόκα του Δήμου Γαργαλιάνων, κοντά στην ιστορική Πύλο της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Δερέσκου βρίσκονται στην παραδοσιακή ζώνη αμπελουργίας της Μεσσηνίας.
Σκοπός της Οινοποιίας, η αξιοποίηση των αμπελώνων του κτήματος της οικογενείας Δερέσκου για την παραγωγή ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού και συγχρόνως η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αμπελώνων της ευρύτερης περιοχής στην παραγωγή ποιοτικών τοπικών οίνων.
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΔΕΡΕΣΚΟΥ
​Εκφραστικά τοπωνυμία χωρίζουν την περιοχή σε μικρότερες καλλιεργητικές μονάδες. Ο ποικιλιακός οικογενειακός αμπελώνας βρίσκεται στην τοποθεσία Αγριλιά. Το ημιορεινό ανάγλυφο των 350μ. με τις πολλές μικρές και μεγάλες κλίσεις, επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά τον παραδοσιακό κανόνα που θέλει τους ελληνικούς αμπελώνες στις πλαγίες των βουνών μας.
Η ευεργετική επίδραση του ικανού υψόμετρου στα κρασοστάφυλα αλλά και μια σειρά από άλλα μικροκλιματικά στοιχεία αναδεικνύουν το ιδιαίτερο αμπελοοινικό δυναμικό της περιοχής. Συνεπικουρούν, η γεωλογική σύσταση των εδαφών, οι πλούσιες βροχοπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο καθώς και οι έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές ημέρας-νύχτας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Για να τρυγήσουμε σταφύλια που θα μας δώσουν κρασιά υψηλής ποιότητας, επιλέξαμε τη μοντέρνα γραμμική διάταξη των ριζών, σε ικανό ύψος με κάθετη ανάπτυξη.
Οι ποικιλίες των αμπελώνων μας είναι οι ελληνικές Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Ροδίτης καθώς και οι γαλλικές ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Rouge, Chardonnay και Sauvignon Blanc.
Οι στρεμματικές μας αποδόσεις περιορίζονται στα 900-1.000 κιλά ανά στρέμμα.

Showing all 2 results, including child brands

Show sidebar

Chardonnay, Ξηρός Οίνος, ΛΕΥΚΟΣ, Chardonnay, Κτήμα Δερέσκου, Αγριλιά, 750ml

11,30
Παραγωγός: Κτήμα Δερέσκου Τύπος: Λευκός, ξηρός οίνος Ποικιλίες: Chardonnay Χρονιά: 2019 Περιοχή: Αγριλιά, Ελλάδα Αλκοολικός βαθμός: 13% Vol Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες αντάυγειες. Ελκυστικά αρώματα λουλουδιών και φρούτων, όπως, ακτινίδιο, ανανάς και λευκόσαρκα ροδάκινα. Μεστό άγγιγμα, παρουσιάζοντας σωστή οξύτητα και μακρά επίγευση
Close

Merlot, Ξηρός Οίνος, ΕΡΥΘΡΟΣ, Ποικιλία Merlot, Κτήμα Δερέσκου, 750ml

12,61
Παραγωγός: Κτήμα Δερέσκου Τύπος: Κόκκινος, ξηρός οίνος Ποικιλία: Merlot Χρονιά: 2018 Περιοχή: Αγριλιά Αλκοολικός βαθμός: 13% Vol Πορφυρό χρώμα με διακριτικά αρώματα ώριμων φρούτων και κερασιού, μαύρου πιπεριού και καπνού. Στρογγυλό, πλούσιο και ισορροπημένο, με φρουτώδη επίγευση.