Η οικογένεια Παπρά είναι παλαιά Τυρναβίτικη οικογένεια που εδώ και πολλές γενεές ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια. Ο Θωμας Ι. Παπράς πέρασε στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών λόγω πεποιθήσεως και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και στην οινοποίηση σαν αποτέλεσμα της ανάγκης αξιοποίησης των παραγόμενων σταφυλιών με την αυξημένη προστιθέμενη αξία.
Η αφορμή ήταν η φύτευση ενός νέου αμπελιού το 1990 με τις πρωτοποριακές για την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και για την Ελλάδα τότε, ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Η βιολογική καλλιέργεια έγινε σε συνεργασία με τον τότε ΣΟΓΕ (Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας ), μετέπειτα ΒΙΟ Ελλάς.
Η πρώτη πιστοποίηση, μετά από την τριετή περίοδο προσαρμογής, πάρθηκε το 1993, μαζί με την παράλληλη οινοποίηση των σταφυλιών αυτών.
Η επιμελημένη καλλιέργεια των αμπελιών, το μεράκι και η προσεκτική οινοποίηση με σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρίσθηκαν από τον κόσμο των καταναλωτών οι οποίοι εκτίμησαν την έντιμη και κοπιαστική προσπάθεια που αντανακλώνται στην ποιότητα των προϊόντων του κτήματος.
Τα προϊόντα που παράγει σήμερα το κτήμα Παπρά προέρχονται αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια.
Κτήμα Παπρά – Βραβεία
Η αναγνώριση ήρθε και από τις επίσημες διοργανώσεις στις οποίες πήραν μέρος τα κρασιά του κτήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο το 2009 για το λευκό κρασί (από τις ποικιλίες ροδίτη και μπάντικι ) στον διαγωνισμό κρασιών από βιολογικά σταφύλια στα πλαίσια του ECO φεστιβάλ της ΔΗΩ καθώς επίσης και το 2010 χρυσό μετάλλιο για το ερυθρό κρασί στον διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης (από τις ποικιλίες Cabernet S. και Merlot.)
Το Κτήμα Παπρά απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για το Ροδίτης-Μπάντικι, Λευκός, 2010
Το Κτήμα Παπρά απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για το Cabernet Sauvignon – Merlot, Ερυθρός, 2008.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Show sidebar
Close

Alegria Rose, Ημιαφρώδες, Ημίγλυκο, Κτήμα Παπρά, ΡΟΖΕ, Ποικιλία Μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου, 750ml

12,60
Παραγωγός: Κτήμα Παπρά Τύπος: Ημιαφρώδης – Ημίγλυκος Ποικιλία: Μαύρο Μοσχάτο Χρονιά: 2019 Περιοχή: Τύρναβος, Θεσσαλίας Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας