Κτήμα Γεροβασιλείου

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της αναγέννησης του ελληνικού κρασιού. Ήδη από την εποχή που οινοποιούσε στο Porto Carras, όπου άφησε εποχή με τις οινοποιήσεις του, είχε βάλει σκοπό να αξιοποιήσει τα 12 στρέμματα γης της πατρικής κληρονομιάς στην Επανομή της Θεσσαλονίκης. Όπως λέει κι ο ίδιος, τα πρώτα 145 στρέμματα τα φύτεψε ο ίδιος, με την πολύτιμη βοήθεια της μητέρας του αρχικά. Εκείνος έβγαλε τη Μαλαγουζιά από την αφάνεια όταν τη βρήκε σ’ ένα μικρό κομμάτι του αμπελώνα του Porto Carras και αποφάσισε να τη φυτέψει στο Κτήμα του, σώζοντάς την κυριολεκτικά από τη λήθη. Από τότε μέχρι σήμερα, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει βραβευθεί άπειρες φορές για τα κρασιά του ενώ κατατάσσεται στα ηχηρά ονόματα της ελληνικής οινοποιίας. Ο φροντισμένος αμπελώνας και το σύγχρονο οινοποιείο του είναι συνεχώς γεμάτο επισκέπτες ενώ στην καρδιά του οινοποιείου στεγάζεται και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Μουσείο Οίνου που παρουσιάζει όψεις της παγκόσμιας αμπελοοινικής ιστορίας αλλά και μια απίστευτα μεγάλη και σπάνια συλλογή ανοιχτηριών που μετρά περί τα 2600 κομμάτια (ο κ. Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους παγκοσμίως συλλέκτες ανοιχτηριών). Τέλος, μετά την ξενάγηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και τη γευστική δοκιμή, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και ένα μικρό γεύμα στο οινικό μπιστρό του Κτήματος που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον αμπελώνα.

Go to the brand website >>

Showing all 3 results, including child brands

Show sidebar
Close

Κτήμα Γεροβασιλείου Avaton, Ξηρός Ερυθρός Οίνος, Λημνιό- Μαυροτράγανο- Μαυρούδι, 750ml

22,40
Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευση του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και σερβίρεται στους 16–18 °C. Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το Λημνιό -αναφέρεται από τον Αριστοφάνη ως «λημνία ἄμπελος» τον 5ο αιώνα π.Χ. - είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία και κυριαρχεί στο κρασί. Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Κτήμα Γεροβασιλείου Chardonnay, Ξηρός Λευκός Οίνος, 750ml

19,30
Ένα πλούσιο λευκό κρασί που το πέρασμά του από βαρέλι μαζί με τις οινολάσπες του, του χαρίζει πολυπλοκότητα και όγκο. Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών. Έχει γεμάτη, πλούσια και μεστή γεύση και επιδέχεται παλαίωση. Προέρχεται από την ποικιλία Chardonnay, που καλλιεργείται στο Κτήμα από το 1983. Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, το κρασί ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Παραμένει για χρονικό διάστημα μερικών μηνών σε επαφή με τις οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και πλουτίζοντας σε ποικιλιακά αρώματα. Αναδεικνύεται καλύτερα στους 10–12 °C.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier, Ξηρός Λευκός Οίνος, 750ml

19,90
Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και παρουσιάζει πλούσιο ποικιλιακό χαρακτήρα με αρώματα από βερίκοκο, ροδάκινο και νότες καπνού στη μακρά επίγευση. Γεννήθηκε από την εκλεκτή ποικιλία Viognier του ιδιόκτητου αμπελώνα, η οποία φυτεύτηκε στο Κτήμα το 1993 με τη συνεργασία του Γεωπονικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση και τη ζύμωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, το κρασί παλαιώνει για μερικούς μήνες μαζί με τις οινολάσπες του, αποκτώντας έτσι πλούσια γεύση. Επιδέχεται παλαίωση και σερβίρεται δροσερό στους 10–12 °C.
Προσθήκη στο καλάθι