Κτήμα Βίβλια Χώρα

Ένα Κτήμα που εκφράζει την προσήλωση στην ποιότητα δύο γνωστών οινολόγων που ο καθένας τους έχει δώσει πολλά στην ιστορία και την αναγέννηση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού: του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή. Ο πρώτος (μεταξύ άλλων) έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της Μαλαγουζιάς που ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης όταν αποφάσισε να την φυτέψει στο Κτήμα Γεροβασιλείου και να την βγάλει από την αφάνεια. Ο δεύτερος ήταν ο οινολόγος στον οποίο εμπιστεύθηκε ο Κώστας Λαζαρίδης την παραγωγή των κρασιών του στην Αδριανή Δράμας για περίπου 10 χρόνια. Η Βιβλία Χώρα γεννήθηκε το 2001 και σύντομα εκτοξεύθηκε στην κορυφή των ελληνικών οινοποιείων γιατί από την πρώτη στιγμή τα κρασιά της ξεχώρισαν για την εκφραστικότητα και την ποιότητά τους. Το επιβλητικό οινοποιείο βρίσκεται περιτριγυρισμένο από τα αμπέλια, που σήμερα έχουν έκταση περίπου 480 στρεμμάτων, στις νότιες πλαγιές του Παγγαίου Όρους. Το πετρώδες έδαφος και το κλίμα της περιοχής που επηρεάζεται από τη δροσερή αύρα του Αιγαίου είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την παραγωγή σταφυλιών, που δίνουν οίνους υψηλής ποιότητας. Στο υπερσύγχρονο οινοποιείο κανείς μπορεί να ξεναγηθεί όλη τη διαδικασία παραγωγής από τον τρύγο έως την παλαίωση και την εμφιάλωση ενώ στους χώρους του οινοποιείου λειτουργεί κι ένας μικρός ξενώνας για την φιλοξενία των προσκεκλημένων του Κτήματος.

Go to the brand website >>

Showing all 4 results, including child brands

Show sidebar
Close

Κτήμα Βίβλια Χώρα Sole Pinot Noir, Ξηρός Ερυθρός Οίνος, 750ml

19,40
Στην μύτη, τα αρώματα κόκκινων φρούτων με έμφαση στο κεράσι και το μούρο, συνδυάζονται με αρώματα μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι ευχάριστο, με βελούδινες τανίνες, καλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Δημιουργήθηκε από τη γνωστή εκλεπτυσμένη γαλλική ποικιλία Pinot Noir. Για την οινοποίησή του γίνεται προζυμωτική εκχύλιση στους 6οC για μία εβδομάδα και ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, οδηγείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου γίνεται η μηλογαλακτική ζύμωση και παραμένει για παλαίωση για 12 μήνες. Το χρώμα του είναι λαμπερό πορφυρό. Σερβίρεται στους 16-18οC και μπορεί να καταναλωθεί είτε φρέσκο είτε στα πρώτα 10 χρόνια της ηλικίας του.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Κτήμα Βίβλια Χώρα Sole Βιδιανό, Ξηρός Λευκός Οίνος, Ασύρτικο- Βιδιανο, 750ml

14,50
Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα βερίκοκου, αχλαδιού, βοτάνων και εσπεριδοειδών. Η γεύση του είναι πλούσια, µε εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και απολαυστική επίγευση. Πρόκειται για το πρώτο κρασί που παράγεται εκτός Κρήτης από την κρητική ποικιλία Βιδιανό, η οποία προσαρμόστηκε ιδανικά στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, με μικρή συμμετοχή Ασύρτικου. Ακολουθείται κλασική λευκή οινοποίηση με έκθλιψη και απευθείας πίεση των σταφυλιών, χωρίς προζυμωτική εκχύλιση. Ζυμώνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου και παραμένει στις λεπτές οινολάσπες για 4 μήνες. Σερβίρεται στους 10οC και προτείνεται να καταναλωθεί στα πρώτα 2 χρόνια της ηλικίας του.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Κτήμα Βίβλια Χώρα Όβηλος Λευκός, Ξηρός Λευκός Οίνος, Semillon- Aσύρτικο, 750ml

22,00
Η μύτη του είναι φινετσάτη και εκφραστική, µε αρώματα βερίκοκου, μελιού, τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών και βανίλιας. Η γεύση του πλούσια και πολύπλοκη, με ισορροπία ανάμεσα στον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα και τη δροσιστική του οξύτητα. Είναι ο συνδυασμός του Ασύρτικου και του Semillon, ποικιλίες φυτεμένες στο πιο ζεστό και άγονο σημείο του αμπελώνα του Κτήματος, στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους. Μετά από μικρής διάρκειας προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών, ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου και παραμένει για λίγους μήνες με τις οινολάσπες, κερδίζοντας πολυπλοκότητα και δομή. Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα µε ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Σερβίρεται στους 12 οC και επιδέχεται μακρά παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών.
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Κτήμα Βίβλια Χώρα Πλαγίως Ερυθρός, Ξηρός Ερυθρός Οίνος, Merlot- Αγιωργίτικο, 750ml

19,50
Στην μύτη αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και πετροκέρασου εναλλάσσονται αρμονικά µε νότες κέδρου, μπαχαρικών, βανίλιας, πικρής σοκολάτας και μοσχοκάρυδου. Στο στόμα είναι πλούσιο, µε γενναιόδωρες στιβαρές τανίνες, πολύ καλή δομή και μακρά επίγευση. Παράγεται από την γαλλική ποικιλία Merlot όπως αυτή εκφράζεται στο μικροκλίμα του Παγγαίου. Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση µε μακρά εκχύλιση. Μετά το τέλος της μηλογαλακτικής ζύμωσης παλαιώνεται για 16 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Διαθέτει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα. Σερβίρεται στους 16-18οC και επιδέχεται μακρά παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών.
Προσθήκη στο καλάθι