Αγρόκτημα Αντωνόπουλου

Τα αδέλφια Αντωνόπουλοι είχαν συνέχεια στο μυαλό τους την παιδική ανάμνηση των όμορφων κήπων και των χωραφιών που καλλιεργούνταν στο χωριό τους, όπου συνήθιζαν να περνάνε το χρόνο τους. Εικόνες που χαράχτηκαν πολύ έντονα στο μυαλό τους και αποτέλεσε το αρχικό κίνητρο για να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Κάτι υγιεινό όπως παλιά και να επιφέρει μόνο ωφέλεια στην υγεία του ανθρώπου.
Τα δύο αδέλφια άρχισαν να καλλιεργούν βιολογικά ήδη από το 1985. Προερχόμενοι από οικογένεια αγροτών ήταν εξοικειωμένοι με την αγροτική ζωή και το φυσικό περιβάλλον.
Ήταν η πρώτη επιχείρηση που πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα ως βιολογική, με αριθμό πιστοποίησης Νο 1.
Εκ των πραγμάτων και μοιραία ο αγώνας για τη διάδοση της υγιεινής διατροφής του ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ πρωτοστατεί στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα. Αναπόφευκτα λοιπόν θεωρήσαμε εξαρχής ηθικό μας καθήκον μας να συμμετέχουμε στην πρώτη κινητοποίηση ενάντια των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων (GMO) στην Ελλάδα, όταν ακόμη πολύ λίγοι ένοιωθαν τον κίνδυνο να έρχεται.
Από τότε το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου συνεχίζει την πορεία του ανοδικά, το κοινό αυξάνεται και εμπιστεύεται τα προϊόντα που παράγει. Έχουν πλέον οικοδομηθεί σχέσεις βαθιάς εκτίμησης και αξιοπιστίας, που διαρκώς διευρύνονται σε όλο και μεγαλύτερο κοινό καταναλωτών και καταστηματαρχών. Εμείς ως ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ σας ευχαριστούμε ολόψυχα και υποσχόμαστε να συνεχίζουμε να βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να ικανοποιούμε στο 100% τις ανάγκες των ανθρώπων για μια πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς χημικά και κινδύνους για την ασφάλεια τη δική μας, των παιδιών μας και του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί γενναιόδωρα!
Πού διαφοροποιούμαστε
Παραδοσιακές και παμπάλαιες ποικιλίες
Επιμένουμε στην καλλιέργεια μόνο γηγενών, παραδοσιακών και παλαιών, χαμένων στην ιστορία ποικιλιών που έχουν διατηρηθεί από γενιά σε γενιά. Οι ποικιλίες αυτές με την πάροδο χιλιάδων ετών ανέπτυξαν μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, άμεσα συνδεδεμένα με τις παραδοσιακές πρακτικές και τις περιβαλλοντικές κλιματολογικές συνθήκες. Αυτό είχε ως συνέπεια εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που αποτελέσαν τη βάση της διατροφής για πολλές διαφορετικές κοινωνίες και διατηρήθηκαν ως τις μέρες των προγόνων μας.
Το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ αναβιώνει πολλά είδη ντόπιων σπόρων που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση και εξαφάνιση, ακολουθώντας πάντοτε μεθόδους βιολογικής γεωργίας. Μερικές μάλιστα καλλιέργειες είχαν εκλείψει για δεκαετίες ολοκληρωτικά και χρειάστηκε σοβαρή και σε βάθος επιστημονική έρευνα και σειρά πειραμάτων στο χωράφι: όπως φαγόπυρο, λιναρόσπορο, κεχρί, ασπρίτσα, δίκοκκο, μονόκοκκο κ.α..
Νέο σαν παλιό. Άγνωστο σαν από πάντα οικείο
Χρησιμοποιούμε πολύ παλιούς σπόρους, κατάλληλους για το συγκεκριμένο έδαφος, το περιβάλλον και το μικροκλίμα της περιοχής, που έχουν επιλεγεί ανάμεσα από εκατοντάδες άλλους. Σπόροι συμφωνίας Θεού, Φύσης και αγρότη. Δημιουργία που υπακούει πιστά τους αρμονικούς νόμους της Θείας Δημιουργίας σε μια εξελικτική πορεία χιλιάδων ετών.
Εφαρμόζουμε παλιές καλλιεργητικές πρακτικές με σύγχρονα μηχανήματα, δίνοντας ζωή ξανά σε ποικιλίες εγκαταλελειμμένες από την εντατική γεωργία και την αγροτική βιομηχανία, που στοχεύει μόνο στο κέρδος.
Καθετοποίηση παραγωγής
Παράγουμε οι ίδιοι την πρώτη ύλη, ελέγχοντας όλα τα στάδια εξονυχιστικά και απόλυτα. Μεταποιούμε επίσης σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις με πιστοποιημένες διαδικασίες ελέγχου, διασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας μέχρι το ράφι.
Καινοτομία, η συνεχής αναζήτηση
Δημιουργούμε καθημερινά και διαρκώς βιολογικά προϊόντα που ικανοποιούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, μοναδικής διατροφικής αξίας καθώς και απόλυτης συμβατότητας με τον ανθρώπινο οργανισμό. Συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο στην αρμονία ψυχής, σώματος και πνεύματος, με σημαία την πρωτοπορία που σημαίνουν για την ελληνική διατροφή τα προϊόντα «Ζέας», τα προϊόντα «Πτισάνης» και τα προϊόντα «Τουταγχαμών».
Καλοσύνη από το χωράφι, μέχρι την ευεξία
Όλα τα προϊόντα μας επιφέρουν πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατηρώντας τον πλούτο των ιδιοτήτων των πρώτων υλών στο ακέραιο έως και την πρώτη πηρουνιά! Ειδικά όμως τα «Ζέας», «Πτισάνης» και «Τουταγχαμών» είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στο αίσθημα πληρότητας και κορεσμού συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο). Ακόμη διαθέτουν υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που υποστηρίζουν την πρόληψη και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διαβήτη.
Πρωτεργάτες στη Βιολογική καλλιέργεια
Είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο της Γεωργίας (από το 1985) και από τους πρώτους στην Βιολογική Γεωργία στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως αντέχουμε γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πως δουλεύουμε σκληρά και επιμένουμε να διατηρούμε την πρώτη γραμμή ποιότητας σε ό,τι κάνουμε και παράγουμε.
Σημαντικές συνεργασίες
Στην διάρκεια της ιστορίας μας συνεργαστήκαμε με πληθώρα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιστημονικές ομάδες, προσφέροντας με το δικό μας τρόπο το πολύτιμο υλικό για την Γνώση που προχωράει τον κόσμο και διευρύνει ορίζοντες για τις επόμενες γενιές.

Showing 1–12 of 19 results, including child brands

Show sidebar
Close

Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης, 400gr

3,15
Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Συστατικά: Aλεύρι ζέας ολικής άλεσης και νερό (δεν περιέχει αλάτι) Διάρκεια βρασμού: 5-7min Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Close

Βιολογικά φασόλια Διλόφου, 500gr

3,80
Φασόλια Διλόφου βιολογικής καλλιέργειας.      
Close

Κεχρί, 250gr

2,08
Κεχρί από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας Το κεχρί είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους Ιδανική τροφή για παιδάκια καθώς είναι πολύ εύπεπτο Δεν περιέχει γλουτένη. Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους.         
Close

Λαζανάκι Ζέας, 400gr

3,35
Ζυμαρικά ζέας λευκά από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου Καλή πηγή λυσίνης Πλούσια πηγή πρωτεΐνης Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους          
Close

Μακαρόνι Ζέας, 400gr

3,15
Ζυμαρικά ζέας λευκά από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου Καλή πηγή λυσίνης Πλούσια πηγή πρωτεΐνης Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους             
Close

Πέννες Ζέας, 400gr

3,15
Ζυμαρικά ζέας λευκά από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου Καλή πηγή λυσίνης Πλούσια πηγή πρωτεΐνης Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους            
Close

Στριφτό Ζέας. 400gr

3,35
Ζυμαρικά ζέας λευκά από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου Καλή πηγή λυσίνης Πλούσια πηγή πρωτεΐνης Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους  

Φαγόπυρος, 400gr

2,90
Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης (κατάλληλο για χορτοφάγους, vegan)         
ΦΑΓΟΠΥΡΟ BIO Βιολογικά Δημητριακά με Φαγόπυρο
Close

Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης 400gr

2,00
Νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας
Τραχανάς με λαχανικά (νηστίσιμος)  500gr
Close

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1kg

2,50
Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις. Προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1kg
Close

Αλεύρι σίτου μαλακό (Λευκό) 1kg

2,90
Αλεύρι σίτου μαλακό. Προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Close

Γκοφρέτα Ζέας 100gr

2,30
Γκοφρέτα ζέας από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας (χωρίς αλάτι) Ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ, για όλη την οικογένεια, για όλες τις ώρες! Έχουν πλούσια γεύση που ταιριάζει με πλήθος συνοδευτικών, αλλά τρώγονται και σκέτες.