Troupis Winery

Ένα από τα καινούργια και δυνατά ονόματα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας που εστιάζει στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου, αυτής της πολυδύναμης ποικιλίας, με πειραματικές οινοποιήσεις και πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ήδη από την δεκαετία του 70 η οικογένεια Τρουπή είχε στην κατοχή της ιδιόκτητους αμπελώνες Μοσχοφίλερου αλλά μόλις το 2010, εν μέσω κρίσης, αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι της παραγωγής κρασιού, προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή τις δικές της εκδοχές αυτής της κομψής και αρωματικής “γκρίζας” ποικιλίας.
Πλέον αρκετές ετικέτες παράγονται με εναλλακτικές μεθόδους οινοποίησης σε κεραμικά δοχεία, τσιμεντένιες δεξαμενές, ξύλινα βαρέλια δρυός και ακακίας, με πολύωρες ή και πολυήμερες εκχυλίσεις, με γηγενείς ζύμες και ελάχιστες παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος αμπελώνας με Ασύρτικο στη Μαντινεία είναι γεγονός και τα επόμενα χρόνια θα εμπλουτίσει τις ετικέτες του κτήματος.

Go to the brand website >>

Εμφάνιση όλων 3 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Show sidebar
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Hoof & Lur Μοσχοφίλερο Γηγενείς Ζύμες, Ξηρός Οίνος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

14,20
Sold out
Διαβάστε περισσότερα
Close

Τομή Μοσχοφίλερο Μαντινεία, Ξηρός Οίνος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

9,00
Προσθήκη στο καλάθι
Close

Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ, Ξηρός Οίνος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Troupis Winery, 750ml

11,20