Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
“Το όνειρό μου είναι να κάνω την ιστορία του Μεσενικόλα, τις ντόπιες ποικιλίες και ιδιαίτερα την ομώνυμη ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα», γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο”.
Γιώργος Καραμήτρος – Οινοποιός

4 ΓΕΝΙΕΣ ΠΙΣΩ
Οικογένεια Καραμήτρου. Τέσσερις γενιές αφιερωμένες στο κρασί.
Πάνω από έναν αιώνα πριν, τα θεμέλια για το μέλλον ρίζωσαν γερά σε χώμα γόνιμο. Έβγαλαν κορμούς και σήκωσαν ύψος για αγναντεύουν το μέλλον.

Ένα μέλλον που βρίσκει σήμερα το WINERY MONSIEUR NICOLAS του Γιώργου Καραμήτρου, 4ης γενιάς Οινοποιού, να αποτελεί το εφαλτήριο για την πρωτοπορία και τη διεθνή αναγνώριση των κρασιών του. Για το ταξίδι των τοπικών ποικιλιών και του Μεσενικόλα Καρδίτσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΛΛΟΝΤΑ
Ο Γιώργος Καραμήτρος ιδρύει το Οινοποιείο το 2000 θέλοντας να δώσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της οικογένειας.

Ποιο είναι αυτό;
Ο εκσυγχρονισμός, ο οποίος σέβεται την παράδοση, την προσωπικότητα του Οινοποιού, την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.
Με νέες ιδέες και ανεξάντλητο πάθος για τελειότητα και καινοτομία, δημιουργεί το μοναδικό, σύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο Οινοποιείο, μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα, δυναμικότητας 500.000 φιαλών ετησίως.

Το Οινοποιείο διαθέτει 70 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και συνεργάζεται με περίπου 100 αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός επιλέχθηκε προσεκτικά και τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενώ όλες οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες, με οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζύμωσης.

Το 2020 τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Top Manufacturing Export Company, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Greek Exports Forum & Awards 2020, που διοργανώνεται απο την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Επενδύσεων (ΕΝΔΥ & ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ
ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ
Στο υπόγειο κελάρι του Οινοποιείου, σε απόλυτα φυσικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία ελεγχόμενη με φυσικό τρόπο, μακριά από θορύβους και έντονο φως, τα κρασιά αναδεικνύουν στο μέγιστο το bouquet των ποικιλιών τους.

Τοποθετούνται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 & 300 λίτρων – που θα χρησιμοποιηθούν μόνο τρεις φορές – και η διαδικασία ωρίμανσής τους ξεκινάει. Σε ησυχία και σκοτάδι.

ΣΣΣΣΣ… ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…
Ευλογημένα από το «terroir» της περιοχής – δηλαδή τα ειδικά γεωμορφολογικά και κλιματολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια περιοχή – τα κρασιά «παίρνουν το χρόνο τους» για να φτάσουν στο ποτήρι του καταναλωτή την κατάλληλη στιγμή.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Το ταξίδι του κρασιού που ξεκίνησε στον αμπελώνα, δεν ολοκληρώνεται τη στιγμή που φτάνει στο ποτήρι.

Αν κλείσει κανείς τα μάτια και αφήσει να γεννηθούν οι εικόνες που κουβαλάει η γεύση και το άρωμά του, θα καταλάβει πως συνεχίζεται…

Εμφάνιση όλων 6 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Από δύο Χωριά, Μαύρο Μεσενικόλα, Ροζέ οίνος, Ημίζερος, Winery Monsieur Nioclas, 750ml

Άμεσα Διαθέσιμο

13,50

We love fine wine!

54,00

MOI JE M’EN FOUS! Ξηρός Οίνος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

12,80

MOI JE M’EN FOUS! Ξηρός Οίνος, Ερυθρός Παλαιωμένος, Λημνιώνας, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

29,00

MOI, JE M’EN FOUS! Ξηρός Οίνος, Ερυθρός, Λημνιώνας, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

12,80

TALES of BLOOD, Ξηρός Οίνος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Καρδίτσα, Monsieur Nicolas Winery, 750ml

16,30