Η Leon Fine Foods, ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2017 με έδρα την Αρχαία Νεμέα Κορινθίας, και στην ουσία δημιουργήθηκε ως η ανάγκη για εξέλιξη της ατομικής επιχείρησης “Golden Black – Μάζος Γεώργιος” η οποία και προϋπήρχε απ’ το 2013.
Σκοπός της εταιρίας είναι η περαιτέρω εξέλιξη προϊόντων με βάση το σταφύλι με ναυαρχίδα την Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα καθώς και η συνέχιση της οικογενειακής μας ενασχόλησης με την αμπελοκαλλιέργεια η οποία ξεκίνησε το 1876.
Η φιλοσοφία μας είναι να παράγουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υγιεινής και να τα προσφέρουμε στον σύγχρονο καταναλωτή μέσα σε καλαίσθητες και εργονομικές συσκευασίες, με γνώμονα πάντοτε την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής.
Η ιστορία Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα από τα πιο ιστορικά προϊόντα της Ελλάδας. Καλλιεργείται σε πολύ συγκεκριμένα Ελληνικά εδάφη απ” τον 15ο αιώνα π.Χ. και υπάρχουν αναφορές καλλιέργειας και αποξήρανσης Κορινθιακής Σταφίδας στην Οδύσσεια αλλά και στον Αριστοτέλη. Η περίοδος της μεγαλύτερης καλλιέργειας ήταν μεταξύ 16ου και 19ου αιώνα και για τουλάχιστον 50 χρόνια η Κορινθιακή Σταφίδα αποτελούσε το 75% του συνόλου των Ελληνικών Εξαγωγών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κορινθιακή Σταφίδα βοήθησε στον αστικό μετασχηματισμό της Ελλάδας και σε μια σειρά από μεγάλα έργα όπως η διώρυγα της Κορίνθου και το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την Κορινθιακή Σταφίδα ήταν “Ο μαύρος χρυσός”, μιας και ήταν για την Ελλάδα, ότι ήταν ο καφές για την Βραζιλία.
Οι αμπελώνες μας
Οι Βιολογικοί αμπελώνες μας, βρίσκονται στην περιοχή της Νεμέας και της Αρχαίας Νεμέας σκορπισμένοι σε διάφορες υποπεριοχές όπως ο Ξερόκαμπος, η Ποριά, ο Βόλιμος, το Βαλτέτσι, η Προβέσιτα όπου το υψόμετρο σε γενικές γραμμές είναι περίπου τα 300 μέτρα,. Η καλλιέργεια των αμπελιών μας, γίνεται πάντοτε με γνώμονα την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών που θα συλλέξουμε, γι αυτό και η στρεμματική απόδοση σε κιλά διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Η περισυλλογή των σταφυλιών, κοινώς ο τρύγος, πραγματοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ανάλογα πάντοτε και με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, αφού πρώτα έχουμε αφήσει τα σταφύλια να ωριμάσουν όσο χρειάζεται προκειμένου να μας δώσουν τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Τα σταφύλια συλλέγονται σε καλάθια και μεταφέρονται άμεσα στον χώρο αποξήρανσης όπου και γίνεται η τοποθέτηση τους άμεσα.