IL FALCHETTO

Η Οικογένεια Forno έχει μακριά ιστορία στην περιοχή Santo Stefano Belbo, τεκμηριωμένη ήδη από τα μέσα του 1600. Είναι μια οικογένεια αμπελουργών και οινοποιών, αφιερωμένη στα αμπέλια και στο κρασί για τέσσερεις γενιές. Ο Pietro Forno άρχισε να παράγει Moscato το 1940. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, περνάει τα ηνία στα τέκνα του Natalinο και Luigi, οι οποίοι ανανέωσαν το κελάρι και εισήγαγαν προηγμένο εξοπλισμό για την επεξεργασία των σταφυλιών και την οινοποίηση, με σεβασμό στην παράδοση και στην γη. Σήμερα ο Οίκος Il Falchetto, διοικείται υπερήφανα από τους αδερφούς Giorgio, Fabrizio και Adriano και καλλιεργούν εννέα ποικιλίες σταφυλιών, μερικές χαρακτηριστικές της περιοχής (Moscato, Arneis, Barbera κ.λπ.) και ορισμένες διεθνείς (π.χ. Pinot Noir). Η φιλοσοφία του Οίκου είναι να παράγει αποκλειστικά κρασιά υψηλής ποιότητας που περικλείουν σε κάθε φιάλη τα χαρακτηριστικά του εδάφους και του περιβάλλοντος του ενιαίου αμπελώνα από τον οποίον προέρχονται.

Go to the brand website >>

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Moscato D’Asti “Tenuta del Fant“, Οίνος Λευκός Γλυκός Ημιαφρώδης, 750ml

14,90