ÉSOPHY

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Η ιστορία του ÉSOPHY, είναι η ιστορία της Σοφίας & της Ευδοκίας.

Είμαστε δύο παθιασμένοι και οραματιστές επαγγελματίες σοκολατοποιοί με εμπειρία στο στρατηγικό marketing προερχόμενοι από εργασία σε κάποιες από τις μεγαλύτερες FMCGs και foodservice εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας και να δημιουργήσουμε την πιο εμπνευσμένη και παθιασμένη σοκολάτα. Έτσι ιδρύσαμε την ÉSOPHY και μαζί της καθιερώσαμε την φιλοσοφία μας.

Η ÉSOPHY κατασκευάζει καθημερινά, τις πιο φρέσκες σοκολάτες εμπνευσμένες από την Μεσογειακή παράδοση, τις άφθονες και συναρπαστικές γεύσεις της και τον πλούσιο πολιτισμό της. Εμείς σχεδιάζουμε όλες τις συνταγές μας. Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάθε σοκολάτα θα πρέπει να ανασύρει μια μνήμη, ριζωμένη σε γεύσεις που καθορίζουν την πραγματική ποιότητα.

Τα ιδανικά μας είναι σταθερά ριζωμένα στη φιλοσοφία μας. Έχουμε έναν κανόνα δεοντολογίας για το πώς συνεργαζόμαστε με τους υπαλλήλους μας, τους προμηθευτές μας, την κοινότητά μας και μεταξύ μας. Από την ίδρυσή μας, δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε με ήθος και ακεραιότητα.

Το ÉSOPHY ιδρύθηκε από την Σοφία Δενδρινού & την Ευδοκία Λιάκου το 2017.

ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Η ÉSOPHY, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία μας το ίδιο και η σοκολάτα μας. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι καθορίζονται από τις εμπειρίες τους. Γι’ αυτό, στόχος μας είναι να σερβίρουμε μοναδικές γευστικές περιπέτειες.

Όλα τα προϊόντα μας δημιουργούνται με το χέρι, στο εργαστήριό μας, με φροντίδα και ενθουσιασμό, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε φρέσκα και να δοκιμάσετε τα συστατικά τους στα καλύτερά τους, και πάντα στην εποχή τους. Επιλέγουμε την καλύτερη σοκολάτα με βάση τις ιδιαίτερες γεύσεις που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε συνταγή.

CHOCOLATE TASTING

Η σοκολάτα πρέπει να εκτιμάται με όλες τις αισθήσεις σας. Σας προτείνουμε να αποφύγετε την κατανάλωση δυνατών γεύσεων πριν, προκειμένου να έχετε την ικανότητα να αντιληφθείτε και τις πιο λεπτές νότες γεύσεων.
Κοιτάξτε: Πρώτον, αναζητήστε μια γυαλιστερή σοκολάτα, χωρίς ρωγμές.
Ακούστε: Σπάστε ένα κομμάτι! Θα πρέπει να ακούσετε έναν σαφή ήχο “snap”.
Αφή: Κρατήστε ένα κομμάτι και παρατηρήστε πόσο γρήγορα λιώνει. Τρίψτε την στα δάχτυλά σας για να αισθανθείτε την απαλότητα της.
Γεύση: Η γεύση είναι περίπου το 75% της όσφρησης, οπότε αφιερώστε χρόνο για να αναπνεύσετε τα μοναδικά αρώματα κάθε σοκολάτας. Πάνω από 600 αρώματα μπορούν να ανακαλυφθούν στην εκλεκτή σοκολάτα. Αφήστε τη να λιώσει αργά πάνω στη γλώσσα, προκειμένου να νιώσετε την υφή που σας δίνει κάθε σοκολάτα. Παρατηρήστε τη διαρκή γεύση στο στόμα σας. Αυτό το “φινίρισμα” μπορεί να μείνει μαζί σας για αρκετά λεπτά αφού λιώσει η σοκολάτα στο στόμα σας. Το μυστικό είναι να την απολαύσετε αργά προκειμένου να ανακαλύψετε και να εκτιμήσετε καλύτερα το είδος της σοκολάτας που δοκιμάζετε.
Απολαύστε: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε τη σοκολάτα που σας αρέσει περισσότερο, σύμφωνα με το δικό σας γούστο.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Η σοκολάτα είναι το πιο συναρπαστικό φαγητό στον πλανήτη και η ισχυρότερη λέξη στο λεξικό.
Η σοκολάτα μας εμπνέει γιατί έχει αξίες ζεστασιάς, απαλότητας, πάθους, απόλαυσης, πλούτου και αγάπης. Το ίδιο και η Μεσόγειος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτούς τους δύο κόσμους και να δημιουργήσουμε σοκολάτες εμπνευσμένες από την περιοχή της Μεσογείου!

Μας εμπνέουν ο Μεσογειακός ήλιος και το Αιγαίο Πέλαγος, οι μυρωδιές, ο τρόπος ζωής, τα χαμόγελα, οι γεύσεις, τα χρώματα, οι ήχοι, οι εποχές…
Έτσι δημιουργούμε τις συνταγές μας, οι οποίες παρασκευάζονται με φρέσκα, φυσικά συστατικά και δεν χρησιμοποιούμε προστιθέμενη ζάχαρη ή αλκοόλ – ένα φυσικό συντηρητικό που χρησιμοποιείται συχνά για την παράταση της διάρκειας ζωής των σοκολατών.

Είτε πρόκειται για φιστίκια από το νησί της Αίγινας, μαστίχα από το νησί της Χίου, σύκα από την Κύμη, φουντούκια από το Πιεμόντε, πορτοκάλια και λεμόνια από την Κρήτη, βασιλικό, λεβάντα και δυόσμο από την Πελοπόννησο, όλα τα συστατικά μας επιλέγονται σχολαστικά από τοπικούς παραγωγούς στην περιοχή της Μεσογείου. Στη συνέχεια συνδυάζονται με τον πιο εμπνευσμένο τρόπο για να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν το ένα το άλλο και να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας.

Εμφάνιση όλων 7 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Love for mezedes!

88,00

CRUNCHIES με φουντούκια και μόκα σοκολάτα γάλακτος, 170gr

14,50

CRUNCHIES με αλμυρά- καραμελωμένα φιστίκια Αίγηνης και σοκολάτα γάλακτος, 170gr

14,50

We love fine wine!

54,00

We love Μαστίχα!

39,00

Lemon, Bergamot & Orange, 50gr

4,00

Salted caramelized pistachios, 50gr

4,00