Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα Η τεράστια βιοποικιλότητα της περιοχής, η ερήμωση των “δικών μας” ορεινών τόπων και η νέα προοπτική στην Ελλάδα της κρίσης, μας ώθησε στην πραγμάτωση των σκέψεων μας.
Η ιδέα μας ξεκίνησε έχοντας ως κινητήριο άξονα την μοναδικότητα ενός εκπληκτικού μικροκλίματος, τη γη που πέρασε στα χέρια μας μετά από έναν αιώνα αγρανάπαυσης, και τις γνώσεις αλλ΄και το μεράκι των ανθρώπων του χωριού.
Η υποβάθμιση από τον άνθρωπο ενός ιδιαίτερου οικοσυστήματος, η πλούσια χλωρίδα και ο μεγάλος όγκος αυτοφυών και ενδημικών φυτών, αρκούσαν για να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια μοναδικών βοτάνων και φρούτων σε διαφορετικούς ορεινούς όγκους και να προχωρήσουμε στην παραγωγή ιδιαίτερων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας της γης και στη διαχείριση των πόρων της φύσης από τον άνθρωπο, όπως συνέβαινε και με τους προγόνους μας.
Επιλέξαμε ορεινούς όγκους που ήδη ευδοκιμούν τα αντίστοιχα φυτά και ξαναδώσαμε “ζωή” σε κομμάτια γης που ήταν απαξιωμένα. Με ήπια και συνετή διαχείριση, έχουμε ως σκοπό την ανάδειξη της ορεινής φυσικής καλλιέργειας, καθώς και τη διάσωση των ποικιλιών που τείνουν προς εξαφάνιση. Εφαρμόζοντας όλα αυτά, παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, αποσκοπώντας στη διεθνή αναγνώριση και ανάδειξη τους ως μοναδικά στο είδος τους.
Σε ένα μωσαϊκό από ορεινούς όγκους, στις κορφές των Χαίων και Καμβουνίων ορέων, μέσα σε παρθένα εδάφη και δασικές εκτάσεις, παράγουμε τα υψηλότερης ποιότητας βότανα και φυτά, άρτια ενταγμένα στο φυσικό τους μικροκλίμα. Οι βόρειοι άνεμοι, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας και οι διαφορές θερμοκρασίας, ημέρα και νύχτας, δίνουν στο μικροκλίμα της περιοχής μοναδικά χαρακτηριστικά.
