BIZIOS ESTATE

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Ο Ηλίας Μπίζιος είναι γιός αμπελουργού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας, ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήσαν άλλες επιλογές. Η ενασχόληση του όμως δεν έμεινε μόνο στην γη.

Οραματίστηκε να κάνει κρασί και μέσα από αυτό να ταξιδέψει την γεύση της Ελλάδας στον κόσμο. Έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα και αποτυπώνει την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στο κρασί που παράγει. Η αγαπημένη του ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο, σκούρο βαθύ κόκκινο σαν το αίμα του Ηρακλή, που ο μύθος τον θέλει να τριγυρνά στα ίδια μέρη για να σκοτώσει το περιβόητο για την εποχή λιοντάρι της Νεμέας.

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο, κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ακολουθούμε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτόκολλο βιολογικής γεωργίας. Χρησιμοποιούμε μόνο πολύ ήπια φυτοπροστατευτικά μέσα και τεχνικές λίπανσης. Αυτές οι ήπιες πρακτικές έχουν ως αποτέλεσμα πιο ισορροπημένα κλήματα και διατηρούν το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Σκοπός αυτής της βιολογικής καλλιέργειας είναι ένας αμπελώνας με ζωτικότητα και μειωμένους βλαστούς. Με χαμηλή απόδοσης και μεγάλη επιφάνεια φυλλώματος, το φυτό θα φωτοσυνθέσει καλά ενώ θα έχει καλύτερο αερισμό. Καλά οξυγονομένα κλήματα είναι καλύτερα προστατευμένα ενάντια σε ανεπιθύμητους μύκητες που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά το φυτό. Θειώδη (σε υγρή μορφή ή σε σκόνη) χρησιμοποιούνται περιστασιακά για την καταπολέμηση του ωϊδίου, ενώ θειούχος χαλκός χρησιμοποιείται ενάντια στον περονόσπορο (και μέσω αυτού και ενάντια στον βοτρύτη). Ο χαλκός είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος σε περιοχές με αυξημένες βροχοπτώσεις, όπως ο Ασπρόκαμπος, την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ευτυχώς τα αμπέλια μας ωφελούνται από τον συνδυασμό ισχυρών αέριων ρευμάτων και υψηλών θερμοκρασιών που βοηθούν τα κλήματα και αποτρέπουν την εκτεταμένη ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Αρκετά είδη πανίδας είναι πολύ ευεργετικά στην διατήρηση του περιβάλλοντος γύρω από τους αμπελώνες – η σημασία της πανίδας αυτής στην βιολογική αμπελουργία στην Ελλάδα δεν πρέπει να παραβλέπεται. Ορισμένα παράσιτα, όπως η ευδεμίδα παραδείγματος χάριν, μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν με σκεύασμα Bacillus Τhuringiensis, ενώ άλλα απαιτούν χειρωνακτική επέμβαση. Τα περισσότερα είδη αγριοχόρτων απομακρύνονται με μηχανικά μέσα. Το χώμα παραμένει πλούσιο χάρη σε βιοπαρασκευάσματα (τόσο ζωϊκά όσο και οργανικά) που χρησιμοποιούνται για την λίπανση των κλημάτων. Επίσης χρησιμοποιούμε τους χωνεμένους μίσχους και στα στέμφυλα από τα σταφύλια μας για εμπλουτισμό του εδάφους.

Go to the brand website >>

Εμφάνιση όλων 2 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Aspros Kampos, Ξηρός Οίνος, Λευκό, Chardonnay- Μαλαγουζιά, Bizios Estate, 750ml

13,80

NEMEA, Ξηρός Οίνος, Ερυθρός, Βιολογικό, Αγιωργίτικο, Νεμέα, Bizios Estate, 750ml

14,00