Στα ολοκάθαρα νερά του θαλάσσιου οικοσυστήµατος της Αλοννήσου, το ψάρεµα, η επεξεργασία, το µαγείρεµα και η διατήρηση του τόνου αποτελεί παράδοση, αφού ο τόνος που ψαρεύεται εκεί θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσµο.
Στο εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων Alelma που έφτιαξαν ο Γιώργος Αναγνώστου και η Αµαλία Καλογιάννη,
εξελίσσοντας την αλοννησιώτικη παράδοση, δηµιουργούν µε µοναδική γνώση και σεβασµό στους
καταναλωτές µια µεγάλη ποικιλία από προϊόντα τόνου, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Ο τόνος Αλοννήσου Alelma είναι µια ατόφια ελληνική γκουρµέ απόλαυση, που κατέκτησε µε τη γεύση του
την ελληνική αγορά και έβαλε πλώρη να κατακτήσει τις αγορές του κόσµου.
Ο χώρος του εργαστηρίου είναι άρτια εξοπλισμένος, με την τελευταία τεχνολογία στον τομέα της υγιεινής.
Στο εργαστήρι μας ακολουθούμε την παραδοσιακή συνταγή φτιάχνοντας τον τόνο σε νερό ή λάδι με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις χωρίς να χρησιμοποιούμε συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης.