ΟΡΜΥΛΙΑ

ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Στο αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Ορμυλίας υπάρχουν ελαιώνες και οπωροφόρα δένδρα – μηλιές, αχλαδιές, πορτοκαλιές, ακτινίδια, μανταρινιές, βερυκοκιές, ροδακινιές, ροδιές και κυδωνιές -, από τα οποία διασφαλίζονται με την επιμελή φροντίδα των αδελφών τα φρούτα κάθε εποχής. Καλλιεργούνται επίσης όλα τα εποχιακά λαχανικά. Από τα αγροτικά προϊόντα των περιβολιών, των κήπων και του ποιμνιοστασίου παρασκευάζονται με μοναστηριακό παραδοσιακό τρόπο εδέσματα.
ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ
Στον εύφορο κάμπο της Ορμύλιας, της Χαλκιδικής γενικότερα, βασίλισσα είναι η ελιά. Οι ελιές Χαλκιδικής χαρακτηρίζονται για το μεγάλο τους μέγεθος και την καλή αναλογία σάρκας προς πυρήνα. Έχουν χρώμα πράσινο, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή και πικάντικη. Απουσιάζει η αίσθηση λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιόδενδρων στις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής.
Οι ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου καταλαμβάνουν σήμερα αρκετή έκταση. Η καλλιέργεια των ελαιών δεν είναι απλή υπόθεση. Η πλούσια καρποφορία απαιτεί διαρκή φροντίδα και επιμελή ενασχόληση κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, όταν έχουν ωριμάσει οι ελιές, γίνεται μεγάλη παγκοινιά. Σύνολη δηλαδή η μοναστική αδελφότητα αφήνει τα υπόλοιπα διακονήματα και επιδίδεται στην ελαιοσυγκομιδή. Η επαφή με την κτιστή δημιουργία του Θεού καθίσταται αιτία δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Δημιουργό του παντός και αποτελεί ειδική ευλογία για τις αδελφές.
Στις προτεραιότητες του Μοναστηριού σήμερα είναι η παραγωγή νέων προϊόντων με παραδοσιακές μεθόδους και σεβασμό στο περιβάλλον.

Go to the brand website >>

Εμφάνιση 1–12 από 22 αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Ελιές Χαλκιδικής Ποικιλίας Καλαμών, Ιερά Μονή Ορμύλιας, 250gr

4,30

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Ιερά Μονή Ορμύλιας. 500ml

7,60

Ρίγανη Βιολογική, Ιερά Μονή Ορμύλιας. 20gr

4,99

Ελιές Ποικιλίας Χαλκιδικής Θρούμπες, Ι.Μ.Ορμύλιας, 250gr

3,80

Ελιές Ποικιλίας Χαλκιδικής Πράσινες Πικάντικες, Ι.Μ.Ορμύλιας, 250gr

2,90

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, αρωματισμένο με βότανα, Ι.Μ.Ορμύλιας, 250gr

9,30

Λικέρ Βύσσινο, 350ml

14,40

Τραχανάς Λαχανικών με Προζύμι (νηστήσιμος), Ι.Μ.Ορμύλιας, 450gr

4,90

Χειροποίητο Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο, Ι.Μ.Ορμύλιας, 380gr

9,50

Χειροποίητο Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Καρυδάκι, Ι.Μ.Ορμύλιας, 380gr

9,50

Δενδρολίβανο Βιολογικό, 20gr

4,99

Δυόσμος Βιολογικός, 20gr

4,99