Η Οινοποιεία Τσαντίρη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ικαρίας, στο χωριό της Άνω Προεσπέρας, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σκαρφαλωμένη στις παρυφές του φαραγγιού της Χάλαρης, αγναντεύει τους αμπελώνες με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους.
Οι αμπελώνες βρίσκονται ακριβώς κάτω από το οινοποιείο, για την συνεχή επιτήρηση και την άμεση μεταφορά κατά την συγκομιδή, καλλιεργημένοι βιολογικά με τον παραδοσιακό τρόπο σε πεζούλες, διατηρώντας την παράδοση του νησιού.
Η οινοποιεία Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέμματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργειες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδες.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
Οι διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
Η οινοποιεία Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι Μπεγλέρι, Φωκιανό και Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέμματα των αμπελώνων, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού.
Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
Τα κρασιά της Οινοποιείας Τσαντίρη, βασίζονται στις τοπικές ποικιλίες Μπεγλέρι, Φωκιανό και Μανδηλαριά και οινοποιούνται στο σύγχρονο ιδιόκτητο οινοποιείο στο χωριό της Προεσπέρας! Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την μοναδικότητα των προϊόντων της Ικαριακής γης που συνδέονται με την μακροζωία των κατοίκων του νησιού!