Λεμονόδασος

Η ιστορία του Lemonodasos
Το Λεμονοδάσος του Πόρου Τροιζηνίας, μια έκταση 500 στρεμμάτων από λεμονιές, απλωμένη κατά μήκος των ακτών της Πελοποννήσου, αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ήδη από κάποια κείμενα του 18ου αιώνα, γίνεται φανερό ότι ο τόπος αυτός με άξονα την παραγωγή λεμονιών εμφάνιζε έντονη για την εποχή εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα.
Με έμπνευση από τη μαγεία και την ιστορία του Λεμονοδάσους, η οικογένεια Βλάχου δημιουργεί σήμερα τη σειρά προϊόντων Lemonodasos, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και την τοπική παραγωγή ως πρώτη ύλη.
Aπό τα γλυκά …
… στα λεμόνια!
Η οικογένεια Βλάχου δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο του τροφίμου από το 1976. Η αρχή έγινε με το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο «Βλάχος» στο Γαλατά, στην Πελοπόννησο. Η επιχείρηση της οικογένειας ήταν φημισμένη στην περιοχή για τις φρέσκες, γλυκές συνταγές της και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα. Μαζί με το κατάστημα λειτουργούσε λίγο αργότερα και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την ίδια επιτυχία και την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα.
Η επιχείρηση, έχοντας μια σταθερή πορεία και διατηρώντας τη θέση της στις προτιμήσεις ντόπιων και επισκεπτών της περιοχής, τόλμησε να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα. Έτσι, το 2015, ο Δημήτρης και η Μαρία Βλάχου αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική ντόπια παραγωγή του Λεμονοδάσους. Θέλοντας να κρατήσουν ζωντανή την παλιά συνταγή σπιτικής λεμονάδας της οικογένειας, δημιούργησαν το Lemonodasos, μια σειρά χυμών με βάση το χειροποίητο χυμό λεμονιού σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς καθώς και μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με πρώτες ύλες από τον τόπο τους.
Εγγύηση Ποιότητας
Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση στην παρασκευή γλυκών ειδών ανώτερης ποιότητας. Πρώτο μας μέλημα παραμένει το να διατηρούμε υψηλό επίπεδο σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων μας.

Εμφάνιση όλων 7 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Ροζ Λεμονάδα με χυμό λεμόνι και γκρέϊπ φρουτ, Λεμονόδασος, 500ml

8,20

Φυσική Πορτοκαλάδα, Λεμονόδασος, 500ml

5,68

Φυσική λεμονάδα με μαστίχα Χίου, Λεμονόδασος, 0,5lt

6,56

Φυσική Λεμονάδα με τζίντζερ και στέβια, Λεμονόδασος, 0,5lt

8,20

Βύσσινο με φυσικό χυμό λεμονιού, Λεμονόδασος, 380gr

6,00

Φυσική Λεμονάδα, Λεμονόδασος, 1lt

13,30

Φυσική Λεμονάδα, Λεμονόδασος, 0.5lt

5,68