Το 1986 ήταν η χρονιά που άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του Κτήμα.
Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος, νοικιάζοντας αμπελώνες και εξοπλισμό από συναδέλφους οινοποιούς της Νεμέας και εμφιαλώνοντας με χειροκίνητα μηχανήματα.
Ο στόχος του ήταν εξαρχής ένας και αδιαπραγμάτευτος: να παράγει κρασί υψηλής ποιότητας.
Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό. Οι ατελείωτες ώρες χειρωνακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στην ποικιλία Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα.
Το 2004 έγινε η εγκατάσταση στο οινοποιείο στο Μαλανδρένι, ένα χωριό πολύ κοντά και βορειοδυτικά του Άργους, μέσα στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις αύξησαν τη χωρητικότητα και τις τεχνολογικές υποδομές, αλλά όχι για να γίνουν τα κρασιά πιο τεχνικά. Για την ομάδα Σκούρα, η τεχνολογία είναι μόνο ένας τρόπος ελέγχου – τα κρασιά πρέπει να γίνονται μόνο με τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις.
Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα βρίσκεται μέσα στη ζώνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα, τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο συναρπαστική ΠΟΠ ερυθρών κρασιών στην Ελλάδα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η επίσης σημαντική για λευκά κρασιά ΠΟΠ Μαντινεία, ενώ η γενικότερη περιφέρεια είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες αμπελώνες. Σε όλες αυτές τις περιοχές εκτείνονται οι εξαιρετικοί αμπελώνες Σκούρα.
Σήμερα η παραγωγή είναι περίπου 850.000 φιάλες ετησίως και εξάγεται το 50% σε περισσότερες από 25 χώρες.