Στην κοιλάδα των Μουσών, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, η οικογένεια Ζαχαρία δημιουργεί κρασιά που καθρεφτίζουν πλήρως το οικοσύστημα και το μικροκλίμα της περιοχής. Η οινική ιστορία της οικογένειας Ζαχαρία αρχίζει το 1946 με τη δημιουργία ενός μικρού οινοποιείου που το 1967 περνάει στα χέρια της δεύτερης γενιάς, του Αθανάσιου Ζαχαρία. Το 2005 η τρίτη γενιά με τα αδέλφια Στέλιος και Νίκος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία του Κτήματος επενδύοντας τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο προσφέροντας νέες προτάσεις με κρασιά -και τσίπουρα- πάντα γνήσιοι εκφραστές της γης που τα γέννησε.