Κτήμα Κατσαρού

Στην Κρανιά Ολύμπου ο Λαρισαίος γιατρός Δημήτρης Κατσαρός και η σύζυγός του Στέλλα παράγουν στο μικρό οικογενειακό οινοποιείο τους κρασιά που καθρεφτίζουν το terroir τους. Σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700 μέτρων η λιθόκτιστη Κρανιά ήταν πάντα συνδεδεμένη με το αμπέλι και το κρασί αλλά στις αρχές του 80 δεν υπήρχε πια η απαραίτητη νέα πνοή ώστε να αναβιώσει αυτή η παράδοση. Αυτό ήταν το όραμα της οικογένειας Κατσαρού. Έτσι, στις αρχές της δεκαετίας του 80, ο Δημήτρης Κατσαρός με την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας του Στέλλας αποφάσισε να πειραματιστεί με την φύτεψη διαφόρων ποικιλιών αμπελιού. Αποκτώντας επικλινή κομμάτια γης στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Ολύμπου άρχισε η οινοποιητική πορεία του Κτήματος Κατσαρού που μέχρι σήμερα συνεχίζεται αδιάκοπα με προσεκτικές και σταθερές επενδύσεις στο αμπελουργικό και οινοποιητικό δυναμικό, πάντα με την ίδια προσήλωση στην αυθεντικότητα και στην ποιότητα. Από το 2007 υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Ευριπίδης Κατσαρός ο οποίος μετά από σπουδές γενικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Bordeaux και Oινολογίας στο πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Go to the brand website >>

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος