ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ

Ο τόπος μας, το οροπέδιο του Φενεού, στην Κορινθία είναι από τους προικισμένους της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και περιστοιχίζεται από τα βουνά της Ζήρειας και του Χελμού. Αρδεύεται από τα άφθονα νερά των ποταμών του, του Όλβιου και του Δόξα, και διακρίνεται για το μικροκλίμα του που το καθιστά ξεχωριστό για την φυσική ευφορία και γονιμότητά του.
Τα ονομαστά για την πλούσια γεύση και νοστιμάδα τους όσπρια Φενεού (Φασόλια Βανίλιες Φενεού, Γίγαντες Φενεού, Φάβα Φενεού, κ.λ.π.) αποτελούν μεγάλο κομμάτι της παραγωγής μας. Η περιοχή μας έχει κατοχυρώσει μάλιστα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) για ένα είδος φασολιών, τις λευκές βανίλιες (Βανίλιες Φενεού), που ευδοκιμούν μόνο σ’ αυτήν από το μακρινό παρελθόν και με τον ίδιο σπόρο, αλλά και για τη φάβα
Ο σεβασμός μας σ’ αυτήν την προίκα του τόπου και η πολύχρονη εμπειρία στην καλλιέργεια του, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε μία μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης των οσπρίων της γης μας. Η φιλοδοξία μας αυτή στοχεύει, αποκλειστικά, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο της παραγωγής τους αλλά και των επόμενων σταδίων της διαδικασίας ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτά τα αγνά και νόστιμα όσπρια θα φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή αναλλοίωτα στη γεύση τους και καθαρά από προσμίξεις. Γι’ αυτό εφαρμόζουμε οικολογικούς τρόπους απεντόμωσης τους που καθιστούν κάθε προσθήκη φαρμάκων περιττή και κάνουμε έτσι πράξη την επιθυμία μας να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής των καταναλωτών μας με ένα παραδοσιακό, ασφαλές και οικονομικό προϊόν.
Η Εταιρεία με την Επωνυμία “Μητρόπουλος Ι. – Λύρας Γ.” Ι.Κ.Ε., διακριτικό τίτλο “Φενέα Γη” και Λογότυπο “Δικότυλον” ξεκίνησε την δραστηριότητά της στις 27 Μαΐου 2015. Η έδρα μας είναι η Γκούρα στην περιοχή Φενεού της Ορεινής Κορινθίας.
Το βασικό αντικείμενο της δραστηριότητάς μας αφορά κυρίως στην διαλογή, τυποποίηση και εμπορία των Οσπρίων της περιοχής (“Φασόλια Βανίλιες Φενεού Π.Γ.Ε”, Γίγαντες Φενεού, Φάβα Φενεού, κ.λ.π.), τα οποία λόγω της παράδοσης και του τρόπου παραγωγής τους, διαθέτουν υψηλή ποιότητα. Για τον λόγο αυτό ήδη η ποικιλία των φασολιών “Βανίλια”, καθώς και η “Φάβα” από λαθούρι, έχουν αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ΠΟΠ/ΠΓΕ.
Βασικό μας μέλημα είναι η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων μας από την παραγωγή μέχρι την διάθεσή τους στον καταναλωτή. Για τον λόγο αυτό, εκτός από το μέρος της παραγωγής που οι ίδιοι παράγουμε, φροντίζουμε να προμηθευόμαστε τις ποσότητες που επεξεργαζόμαστε από παραγωγούς οι οποίοι είναι μυημένοι στης φιλοσοφία μας, καθώς και στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και αρχών κατά την διαδικασία της παραγωγής.

Εμφάνιση όλων 8 αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

Φασόλια Μέτρια Φενεού, 500gr

3,15

We love Tsipouro

42,00

Ρεβύθια Μέτρια ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ, 500gr

2,70

Φακές ψιλές ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ, 500gr

2,50

Φάβα Φενεού 500gr

3,20

Φασόλια Βανίλιες Φενεού 500gr

3,20

Φασόλια Γίγαντες Φενεού 500gr

5,50

Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού 500gr

3,60