Δίρφυς

H εταιρεία «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ» ανήκει στους δύο γεωπόνους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην μυκητολογία και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των μανιταριών από το 1995.
Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Μάρτη του 2004 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας
μανιταριών στην Ελλάδα, ενώ το 2006 εισήλθε στην παραγωγή μανιταριών Πλευρώτους και Λεντινούλα.
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε πρότυπο συσκευαστήριο στους Καθενούς Ευβοίας, ενώ συγχρόνως λειτουργεί κεντρική μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων και πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών.
Παραγωγή υποστρώματος Η καλλιέργεια των μανιταριών αποτελεί μία σύγχρονη εφαρμογή της μικροβιακής τεχνολογίας για την μετατροπή οργανικών υπολειμμάτων σε βιομάζα και τροφή ιδιαίτερης διαιτητικής αξίας για τον άνθρωπο. Εμείς, μετά από συνεχή μελέτη του αντικειμένου της βιολογίας των ανωτέρων μυκήτων (μανιτάρια), δημιουργήσαμε μία μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας στην οποία προσεγγίζουμε με σεβασμό, αγάπη και μεράκι το μοντέλο που τόσο περίτεχνα εφαρμόζεται στην φύση.
Η μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων είναι εγκατεστημένη σε έκταση 25 στρεμμάτων σε μια ιδανική τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Δίρφυς μακριά από οποιοδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα.

AΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΑΕΡΑ
Λειτουργεί σύγχρονο αποξηραντήριο με θερμό αέρα. Ο θερμός αέρας παράγεται από λέβητα βιομάζας ζεστού νερού 600.000kcal.Η καύσιμη ύλη είναι στερεά υπολείμματα από την καλλιέργεια Λεντινούλας και πέλετ ηλιοπλακούντα.
ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Τα μανιτάρια πριν περάσουν ή αφού έχουν αποξηρανθεί στο ξηραντήριο με αέρα εκτίθενται στον ήλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού μετατροπής της προβιταμίνης D2 (εργοστερόλης), που ούτως ή άλλως περιέχεται στα μανιτάρια, σε βιταμίνη D2.
Μετρήσεις έδειξαν ότι τα αποξηραμένα Βασιλομανίταρα περιέχουν 600-1000μg βιταμίνης D2 ανά 100g προϊόντος ενώ τα αποξηραμένα Πλευρώτους 2200μg βιταμίνης D2 ανά 100g προϊόντος
Αρκούν 1-2 γρ. αποξηραμένου μανιταριού, δηλαδή μία μόνο φετούλα, για να πάρει ένας ενήλικας το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D. Τα αποξηραμένα μανιτάρια στον ήλιο αποτελούν τη μόνη πηγή βιταμίνης D για χορτοφάγους (vegan).
Καλλιέργεια μανιταριών
Η μονάδα καλλιέργειας μανιταριών βρίσκεται εγκατεστημένη σε απόσταση ασφαλείας 7km από την μονάδα παραγωγής υποστρώματος εξασφαλίζοντας συνθήκες υψηλής υγιεινής και μειωμένου ρίσκου επιμολύνσεων της παστερίωσης και επώασης . Η τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Δίρφυς ,έχει επιλεγεί με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια , περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και ιδανικό ανάγλυφο που δημιουργεί το κατάλληλο μικροκλίμα για την ανάπτυξη των μανιταριών. Απομακρυσμένη από ρύπους αυτοκινήτων και βιομηχανιών, η μονάδα τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για παραγωγή αγνών προϊόντων απαλλαγμένων από εξωγενείς ρύπους.
Η Βιταμίνη D
Η μοναδική βιταμίνη που δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα. Ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών αλλά και για την αυξημένη αντίσταση σε ορισμένες ασθένειες.

Εμφάνιση 1–12 από 25 αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών

We love spicy!

Άμεσα Διαθέσιμο

44,00